Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita.

Raamattu

 

Joh. 8:1 Jeesus, 2, 12 ”Minä, 26-32

1 … Jeesus meni Öljymäelle.

2 Varhain aamulla hän tuli taas temppeliin. Hänen luokseen kerääntyi ihmisiä suurin joukoin, ja hän istuutui ja opetti heitä.

12 … "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo."

26 Minulla on teistä paljon sanottavaa, ja paljosta minun on teidät tuomittava. Mutta minun lähettäjäni puhuu totta, ja minä vain ilmoitan maailmalle sen, minkä olen häneltä kuullut."

27 He eivät ymmärtäneet, että Jeesus puhui Isästä.

28 Niinpä Jeesus jatkoi: "Sitten kun olette korottaneet Ihmisen Pojan, te ymmärrätte, että minä olen se joka olen enkä tee mitään omin neuvoin, vaan puhun niin kuin Isä on minua opettanut.

29 Hän, joka lähetti minut, on minun kanssani. Hän ei ole jättänyt minua yksin, koska minä teen kaiken hänen mielensä mukaan."

30 Monet uskoivat Jeesukseen kuullessaan hänen puhuvan näin.

31 Niille juutalaisille, jotka nyt uskoivat häneen, Jeesus sanoi: "Jos te pysytte uskollisina minun sanalleni, te olette todella opetuslapsiani.

32 Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita."

 

Joh. 11:1, 5-7, 11-14 ”Ystävämme, 32, 35, 36, 38*, 39, 41-44

1 Muuan Lasarus-niminen mies oli sairaana. Hän asui Betaniassa, samassa kylässä kuin Maria ja tämän sisar Martta.

5 Jeesus rakasti Marttaa ja hänen sisartaan sekä Lasarusta.

6 Kuultuaan Lasaruksen sairastavan hän viipyi vielä kaksi päivää siellä, missä silloin oli,

7 mutta sanoi sitten opetuslapsilleen: "Nyt lähdemme takaisin Juudeaan."

11 … "Ystävämme Lasarus nukkuu, mutta minä menen herättämään hänet."

12 Opetuslapset sanoivat: "Herra, jos hän nukkuu, hän paranee."

13 Jeesus tarkoitti sitä, että Lasarus oli kuollut, mutta opetuslapset luulivat hänen puhuvan tavallisesta nukkumisesta.

14 Siksi Jeesus sanoi suoraan: "Lasarus on kuollut.

32 Ehdittyään sinne, missä Jeesus oli, ja nähtyään hänet Maria vaipui hänen jalkoihinsa ja sanoi: "Herra, jos olisit ollut täällä, veljeni ei olisi kuollut."

35 Jeesus itki.

36 Juutalaiset sanoivat: "Katsokaa, kuinka rakas Lasarus hänelle oli."

38* Niin Jeesus joutui taas liikutuksen valtaan ja meni haudalle; ja se oli luola, ja sen suulla oli kivi.

39 "Ottakaa kivi pois", käski Jeesus, mutta Martta, vainajan sisar, sanoi hänelle: "Herra, hän haisee jo. Hän on siellä nyt neljättä päivää."

41 Kivi otettiin pois. Jeesus kohotti katseensa ja sanoi: "Isä, minä kiitän sinua siitä, että olet kuullut minua.

42 Minä kyllä tiedän, että sinä kuulet minua aina, mutta minä sanon tämän näiden ympärilläni seisovien ihmisten tähden, jotta he uskoisivat sinun lähettäneen minut."

43 Tämän sanottuaan Jeesus huusi kovalla äänellä: "Lasarus, tule ulos!"

44 Silloin kuollut tuli haudasta, jalat ja kädet siteissä ja kasvot hikiliinan peittäminä. Jeesus sanoi: "Päästäkää hänet siteistä ja antakaa hänen mennä."

 

*Raamattu 1933/38


 

Tiede ja Terveys sekä avain Raamattuun

 

vii:1-2, 17-20

   Niille, jotka nojautuvat ylläpitävään äärettömään, tämä päivä on siunauksellinen.

 

Jumalan tuntemisen puute ei ole enää astinlauta uskoon. Tottelevaisuuden ainoa tae on ymmärtää oikein Hänet, jonka oikea tunteminen on iankaikkinen Elämä.

 

278:10-11 (kaikki.)

Henki, Jumala, on ääretön, kaikki.

 

78:28-30

Henki siunaa ihmistä, mutta ihminen ei ”tiedä, mistä se tulee”. Se parantaa sairaat, tuo lohdutuksen murheellisille ja saa syntiset parannukseen.

 

109:34

   Hengen kolme suurta tosiasiaa: kaikkivaltius, kaikkiallisuus, kaikkitietävyys — että Hengellä on kaikki voima, se täyttää kaiken tilan, se on kaikki Tiede — kumoavat ikuisesti uskomuksen, että aine voi olla todellista. Nämä ikuiset totuudet tuovat ilmi alkuperäisen olemassaolon Jumalan luomakunnan säteilevänä todellisuutena, jossa kaiken, minkä Hän on tehnyt, Hänen viisautensa on julistanut olevan hyvää.

 

493:31-33

   Jos Jeesus herätti Lasaruksen kuoleman unesta, harhasta, tämä osoittaa, että Kristus voi oikaista väärän käsityksen.

 

298:9

   Mitä sanotaan aineellisiksi aisteiksi, voi kertoa vain kuolevaisen tilapäisen käsityksen asioista, kun taas henkinen aisti voi todistaa vain Totuudesta. Aineellisesta näkemyksestä on epätodellinen todellista, kunnes Kristillinen Tiede korjaa tämän näkemyksen.

 

75:13

   Jeesus sanoi Lasaruksesta: ”Ystävämme Lasarus nukkuu, mutta minä menen herättämään hänet unesta.” Jeesus palautti Lasaruksen entiselleen ymmärtämällä, ettei Lasarus koskaan ollut kuollut, ei myöntämällä, että tämän ruumis oli kuollut ja sitten eli jälleen. Jos Jeesus olisi uskonut, että Lasarus oli elänyt tai kuollut ruumiissaan, Mestari olisi ollut samalla uskomuksen tasolla kuin ne, jotka hautasivat ruumiin, eikä hän olisi voinut herättää sitä henkiin.

 

495:1-4

Jumala parantaa sairaat ihmisen kautta aina, milloin ihminen on Jumalan hallitsema. Totuus karkottaa erheen

yhtä varmasti nyt kuin yhdeksäntoista vuosisataa sitten.

 

188:12

   Kuolevainen olemassaolo on unennäköä tuskasta ja nautinnosta aineessa, unta synnistä, sairaudesta ja kuolemasta; se on kuin unta, jota näemme nukkuessamme, missä jokainen käsittää tilansa olevan yksinomaan mielen tila. Sekä valveunessa että nukkuvan unessa unennäkijä luulee, että hänen ruumiinsa on aineellinen ja että kärsiminen on tuossa ruumiissa.

 

69:15

Kun ymmärrämme henkisesti, että on vain yksi luoja, Jumala, se tuo ilmi koko luomakunnan, vahvistaa Raamatun sanan ja antaa suloisen varmuuden, ettei ole eroa, ei kärsimystä ja että ihminen on kuolematon, täydellinen ja ikuinen.

 

454:18

Rakkaus Jumalaa ja ihmistä kohtaan on oikea kannustin sekä parantamisessa että opettamisessa. Rakkaus innoittaa, valaisee, säätää ja näyttää tien. Oikeat vaikuttimet antavat siivet ajatukselle ja voiman ja vapauden puheelle ja toiminnalle. Rakkaus on Totuuden alttarin papitar. Odota kärsivällisesti, kunnes jumalallinen Rakkaus käy yli kuolevaisen mielen vetten ja muovaa käsityksen täydelliseksi. ”Kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon.”