15.3.2017

Anteeksianto ja rakkaus

Raamattu

Luuk. 11:1-2 (näin:), 4 (velassa.)

1 Kerran, kun Jeesus oli ollut rukoilemassa, eräs hänen opetuslapsistaan pyysi: "Herra, opeta meitä rukoilemaan, niin kuin Johanneskin opetti opetuslapsiaan."

2 Jeesus sanoi heille: "Kun rukoilette, sanokaa näin:

4 Anna meille syntimme anteeksi, sillä mekin annamme anteeksi jokaiselle, joka on meille velassa.

Luuk. 6:37*

3 7 Älkää tuomitko, niin ei teitäkään tuomita; älkää kadotustuomiota lausuko, niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta. Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan.

Joh. 8: 1 Jeesus, 2-11

1 Jeesus meni Öljymäelle.

2 Varhain aamulla hän tuli taas temppeliin. Hänen luokseen kerääntyi ihmisiä suurin joukoin, ja hän istuutui ja opetti heitä.

3 Kesken kaiken toivat lainopettajat ja fariseukset paikalle naisen, joka oli joutunut kiinni aviorikoksesta. He asettivat hänet Jeesuksen eteen

4 ja sanoivat: "Opettaja, tämä nainen on avionrikkoja, hänet tavattiin itse teossa.

5 Mooses on laissa antanut meille määräyksen, että tällaiset on kivitettävä. Mitä sinä sanot?"

6 He puhuivat näin pannakseen Jeesuksen koetukselle ja saadakseen sitten aiheen syyttää häntä. Mutta Jeesus kumartui ja kirjoitti sormellaan maahan.

7 Kun he tiukkasivat häneltä vastausta, hän suoristautuija sanoi: "Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven."

8 Hän kumartui taas ja kirjoitti maahan.

9 Jeesuksen sanat kuultuaan he lähtivät pois yksi toisensa jälkeen, vanhimmat ensimmäisinä koska he omassatunnossaan tiesivät olevansa syyllisiä.

10 Jeesus kohotti päänsäjakysyi: "Nainen, missä ne kaikki ovat? Eikö kukaan tuominnut sinua?" 11 "Ei, herra", nainen vastasi. Jeesus sanoi: "En tuomitse minäkään. Mene, äläkä enää tee syntiä."

Matt. 7:3

3 Kuinka näet roskan veljesi silmässä, mutta et huomaa, että omassa silmässäsi on hirsi?

4 Kuinka voit sanoa veljellesi: 'Annapa kun otan roskan silmästäsi', kun omassa silmässäsi on hirsi? 5 Sinä tekopyhä! Ota ensin hirsi omasta silmästäsi, vasta sitten näet ottaa roskan veljesi silmästä.

Matt. 18: 21, 22

21 Silloin Pietari tuli Jeesuksen luo ja sanoi: "Herra, jos veljeni yhä uudestaan tekee väärin minua kohtaan, niin kuinka monta kertaa minun on annettava hänelle anteeksi? Peräti seitsemän kertaako?"

22 "Ei seitsemän, vaan seitsemänkymmentäseitsemän kertaa", vastasi Jeesus.

l.Joh. 4:7, 12

7 Rakkaat ystävät, rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on Jumalasta. Jokainen, joka rakastaa, on syntynyt Jumalasta ja tuntee Jumalan.

12 Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Mutta jos me rakastamme toisiamme, Jumala pysyy meissä ja hänen rakkautensa on saavuttanut meissä päämääränsä.

Tiede ja terveys

17:9-11

Ja anna meille meidän velkamme anteeksi, niinkuin mekin annamme anteeksi meidän velallisillemme;

Ja Rakkaus kuvastuu rakkautena;

572:8

Meidän tulee "rakastaa toinen toistamme" (1 Joh. 3:23), on tuon innoittuneen kirjoittajan yksinkertaisin ja syvällisin neuvo. Tieteessä me olemme Jumalan lapsia, mutta mikään aineellisesta näkemyksestä peräisin oleva tai kuolevainen ei kuulu Hänen lapsilleen, sillä aineellisuus on henkisyyden käänteiskuva.

463:13-15

Henkisessä ideassa ei ole ainuttakaan erheen elementtiä, ja tämä totuus poistaa oikealla tavalla kaiken vahingollisen.

476:34-6

Jeesus näki Tieteessä täydellisen ihmisen, joka ilmeni hänelle siinä, missä kuolevaiset näkevät syntisen kuolevaisen ihmisen. Tässä täydellisessä ihmisessä Vapahtaja näki Jumalan oman kaltaisuuden, ja tämä oikea näkemys ihmisestä paransi sairaat. Näin Jeesus opetti, että Jumalan valtakunta on tahraton, kaikkiallinen, ja että ihminen on puhdas ja pyhä.

542:20-24

Paljastakoon ja hävittäköön Totuus erheen Jumalan omalla tavalla ja pitäköön inhimillinen oikeus jumalallista oikeudenmukaisuutta esikuvanaan. Synti saa täyden rangaistuksensa sekä siitä, mitä se on että siitä, mitä se tekee.

369:34-35

On erhettä edes napista tai olla vihainen synnin vuoksi.

327:9-12

Kuinka säälittävä näky onkaan pahansuopaisuus, joka nauttii kostamisesta! Paha on toisinaan ihmisen korkein käsitys oikeasta, kunnes hän saa lujemman otteen hyvään.

33:19

Kun inhimillinen aines suuressa Opettajassamme taisteli jumalallisen kanssa, hän sanoi: "Älköön ... tapahtuko minun tahtoni, vaan Sinun!" - toisin sanoen: Älköön minussa ilmetkö liha vaan Henki. Tätä on henkisen Rakkauden uusi ymmärtäminen. Se antaa kaiken Kristuksen eli Totuuden vuoksi. Se siunaa vihollisiaan, parantaa sairaat, ajaa ulos erheen, herättää kuolleet rikkomuksistaan ja synneistään ja julistaa evankeliumia köyhille, sydämeltään nöyrille.

454:10-12, 18-20 (opettamisessa.), 23

Inhimillisellä vihalla ei ole laillista valtuutta eikä valtakuntaa. Rakkaus on hallitsija .... Rakkaus Jumalaa ja ihmistä kohtaan on oikea kannustin sekä parantamisessa että opettamisessa. . . . Odota kärsivällisesti, kunnes jumalallinen Rakkaus käy yli kuolevaisen mielen vetten ja muovaa käsityksen täydelliseksi. "Kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon."

35:22-23 Kirkkomme

Kirkkomme on rakennettu jumalalliselle Periaatteelle, Rakkaudelle.

55:18

Kaihoisa toivoni yrittää nähdä toteutuneena sen onnellisen päivän, jolloin ihminen tunnustaa Kristuksen Tieteen ja rakastaa lähimmäistään niin kuin itseään - jolloin hän toteaa Jumalan kaikkivallan ja jumalallisen Rakkauden parantavan voiman siinä, mitä se on tehnyt ja tekee ihmiskunnalle. Lupaukset täyttyvät. Jumalallisen parantamisen jälleenilmestymisen aika käsittää kaikki aikakaudet; ja ken tuo maallisen kaikkensa jumalallisen Tieteen alttarille, juo Kristuksen maljasta nyt, ja hänet varustetaan kristillisen parantamisen hengellä ja voimalla.