Teema: Jumalalle on kaikki mahdollista        

Keskiviikko 5. kesäkuuta. 2019

 

Raamattu

1. Moos. 18:14 (mahdotonta?)

14 Onko Herralle mikään mahdotonta?

 

Jer. 32:17

17 "Oi Herra, Jumalani! Suurella voimallasi ja väkevällä kädelläsi sinä olet luonut taivaan ja maan. Mikään ei ole sinulle mahdotonta!

 

Ps. 18:2, 3, 4* (Herra!), 17, 18, 20

2 Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani.  3 Sinä päästit minut turvaan, sinä olet vuorilinnani. Jumalani, sinuun minä turvaudun, sinä olet kallio, olet kilpeni, sinulta saan avun ja suojan.  4 Ylistetty olkoon Herra!

17 Korkeudestaan hän ojensi kätensä ja tarttui minuun, hän veti minut ylös syvistä vesistä.  18 Hän vapautti minut vihollisteni väkevistä käsistä, vihamiehistäni, jotka olivat minua vahvemmat. 20 Hän avasi minulle tien ja päästi minut vapauteen, sillä hän oli mieltynyt minuun.

 

Jes. 41:10

10 -- älä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi -- minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni.

 

Matt. 5:48

48 Olkaa siis täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen.

 

Matt. 17:14-21

14 Kun he palasivat väkijoukon luo, Jeesuksen eteen tuli mies, joka polvistui  15 ja sanoi: "Herra, armahda poikaani! Hän on kuunvaihetautinen, ja hänen tilansa on kovin huono. Hän kaatuu usein, milloin tuleen, milloin veteen.  16 Minä toin hänet opetuslastesi luo, mutta he eivät pystyneet parantamaan häntä."

17 Silloin Jeesus sanoi: "Voi tätä epäuskoista ja kieroutunutta sukupolvea! Kuinka kauan minun vielä on oltava teidän keskuudessanne? Kuinka kauan minun pitää kestää teitä? Tuokaa poika tänne."  18 Jeesus käski ankarin sanoin pahan hengen poistua, ja se lähti pojasta. Siitä hetkestä poika oli terve.

19 Kun he olivat taas keskenään, opetuslapset kysyivät Jeesukselta: "Miksi me emme kyenneet ajamaan sitä henkeä pojasta?"

20 "Koska teillä on niin vähän uskoa", vastasi Jeesus. "Totisesti: jos teillä olisi uskoa edes sinapinsiemenen verran, te voisitte sanoa tälle vuorelle: 'Siirry täältä tuonne', ja se siirtyisi. Mikään ei olisi teille mahdotonta.

21 Tämä laji ei lähde muulla kuin rukouksella ja paastolla."

 

Matt. 6:6-8

6 Kun sinä rukoilet, mene sisälle huoneeseesi, sulje ovi ja rukoile sitten Isääsi, joka on salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut.  7 "Rukoillessanne älkää hokeko tyhjää niin kuin pakanat, jotka kuvittelevat tulevansa kuulluiksi, kun vain latelevat sanoja.  8 Älkää ruvetko heidän kaltaisikseen. Teidän Isänne kyllä tietää mitä te tarvitsette, jo ennen kuin olette häneltä pyytäneetkään.

 

Fil. 4:1, 4, 6, 7

1 Rakkaat ja kaivatut veljeni, te minun iloni ja kunniaseppeleeni, pysykää siis horjumatta Herran yhteydessä, rakkaat ystävät!  4 Iloitkaa aina Herrassa! Sanon vielä kerran: iloitkaa!  6 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon.  7 Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.

 

Matt. 19:26 Jumalalle

26 … Jumalalle on kaikki mahdollista."

 

Tiede ja terveys sekä avain Raamattuun, jonka on kirjoittanut Mary Baker Eddy

1:1-5

   RUKOUS, joka uudistaa syntisen ja parantaa sairaan, on ehdotonta uskoa, että Jumalalle on kaikki mahdollista – Hänen ymmärtämisensä henkisesti, itsestä vapautunut rakkaus. Riippumatta siitä, mitä muut saattavat sanoa tai ajatella tästä asiasta, minä puhun kokemuksesta.

 

13:21-31

   Jos rukoilemme Jumalaa kuten ruumiillista henkilöä, se estää meitä luopumasta niistä inhimillisistä epäilyksistä ja peloista, jotka liittyvät sellaiseen uskomukseen; tästä johtuen emme voi käsittää niitä ihmeitä, jotka saa aikaan ääretön, ruumiiton Rakkaus, jolle kaikki on mahdollista. Koska ihmiset eivät tunne jumalallista Periaatetta, Rakkautta, kaiken Isä esitetään ruumiillisena luojana; tästä johtuen ihmiset pitävät itseään pelkästään fyysisinä eivätkä tiedä ihmisestä Jumalan kuvana eli heijastumana ja ihmisen ikuisesta ruumiittomasta olemassaolosta.

 

151:22-27

Todellisen ihmisen jokaista toimintoa hallitsee jumalallinen Mieli. Ihmismielellä ei ole voimaa tappaa tai parantaa eikä sillä ole valtaa Jumalan ihmiseen. Jumalallinen Mieli, joka on luonut ihmisen, ylläpitää omaa kuvaansa ja kaltaisuuttaan.

 

180:26

   Kun ihmistä hallitsee Jumala, aina läsnäoleva Mieli, joka ymmärtää kaiken, ihminen tietää, että Jumalalle on kaikki mahdollista. Ainoa tie tähän elävään Totuuteen, joka parantaa sairaat, on jumalallisen Mielen Tieteessä sellaisena, kuin Kristus Jeesus sitä opetti ja näytti toteen.

 

135:21

   On oikeutetusti sanottu, että kristinuskon täytyy olla Tiedettä ja Tieteen kristinuskoa, muuten jompikumpi on väärää ja hyödytöntä, mutta kumpikaan ei ole merkityksetön tai epätosi, ja toteennäytössä ne ovat yhtäläisiä. Tämä osoittaa, että ne ovat yhtä. Kristinusko, sellaisena kuin Jeesus sitä opetti, ei ollut uskonoppi, ei muodollisuuksien järjestelmä eikä erikoislahja ritualistiselta Jehovalta; se ilmensi jumalallista Rakkautta, joka ajaa ulos erheen ja parantaa sairaat, ei pelkästään Kristuksen eli Totuuden nimissä vaan Totuuden toteennäyttönä, kuten täytyy ollakin jumalallisen valon kiertokulussa.

 

xi:10-16

   Kristillisessä Tieteessä fyysinen parantaminen on nyt kuten Jeesuksen aikanakin seurausta jumalallisen Periaatteen toiminnasta, jonka edessä synti ja sairaus menettävät todellisuutensa inhimillisessä tietoisuudessa ja häviävät yhtä luonnollisesti ja yhtä välttämättömästi kuin pimeys väistyy valkeuden tieltä ja synti parannuksen tieltä.

 

418:5

   Pitäydy olemisen totuuteen, sen erheen vastakohtaan, että elämää, substanssia tai älyä voi olla aineessa. Esitä perustelusi vilpittömästi vakuuttuneena totuudesta ja selkeästi käsittäen jumalallisen Tieteen muuttumattoman, erehtymättömän ja varman vaikutuksen. Jos uskollisuutesi totuudelle puoleksikaan vastaa vetoomustasi, parannat sairaita.

 

15:26-32

   Kristityt iloitsevat salatusta kauneudesta ja yltäkylläisyydestä, jotka on kätketty maailmalta mutta jotka Jumala tuntee. Itsensä unohtaminen, puhtaus ja lähimmäisenrakkaus ovat jatkuvaa rukousta. Käytäntö eikä julkinen tunnustus, ymmärrys eikä uskomus tavoittavat kaikkivaltiuden korvan ja oikean käden ja tuovat varmasti ääretöntä siunausta.

 

2:22-27

   Jumala on Rakkaus. Voimmeko pyytää Häntä olemaan enemmän? Jumala on äly. Voimmeko kertoa äärettömälle Mielelle mitään, mitä Hän ei jo tietäisi? Odotammeko voivamme muuttaa täydellisyyttä? Pyydämmekö lisää avoimella lähteellä, josta virtaa enemmän kuin otamme vastaan?

 

324:13-14                    

”Tee siis sovinto ja elä rauhassa hänen kanssaan.”