Aihe: Oikeudenmukaisuus                                                                              7.3.2007

Raamattu

Johannes 8:1-11

Jeesus meni Öljymäelle. 2 Varhain aamulla hän tuli taas temppeliin. Hänen luokseen kerääntyi ihmisiä suurin joukoin, ja hän istuutui ja opetti heitä.

3 Kesken kaiken toivat lainopettajat ja fariseukset paikalle naisen, joka oli joutunut kiinni aviorikoksesta. He asettivat hänet Jeesuksen eteen 4 ja sanoivat: "Opettaja, tämä nainen on avionrikkoja, hänet tavattiin itse teossa. 5 Mooses on laissa antanut meille määräyksen, että tällaiset on kivitettävä. Mitä sinä sanot?" 6 He puhuivat näin pannakseen Jeesuksen koetukselle ja saadakseen sitten aiheen syyttää häntä. Mutta Jeesus kumartui ja kirjoitti sormellaan maahan. 7 Kun he tiukkasivat häneltä vastausta, hän suoristautui ja sanoi: "Se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven." 8 Hän kumartui taas ja kirjoitti maahan. 9  Jeesuksen sanat kuultuaan he lähtivät pois yksi toisensa jälkeen, vanhimmat ensimmäisinä. Kansan keskelle jäi vain Jeesus ja nainen. 10 Jeesus kohotti päänsä ja kysyi: "Nainen, missä ne kaikki ovat? Eikö kukaan tuominnut sinua?" 11 "Ei, herra", nainen vastasi. Jeesus sanoi: "En tuomitse minäkään. Mene, äläkä enää tee syntiä."

1.Kun. 3:16-28

16 Noihin aikoihin kuninkaan puheille tuli kaksi porttoa. He astuivat hänen eteensä, 17 ja toinen heistä sanoi: "Herrani, kuule minua! Minä ja tuo nainen asumme samassa talossa. Hän oli läsnä, kun minä synnytin lapsen. 18 Ja kun oli kulunut kaksi päivää siitä kun minä synnytin, silloin myös tuo nainen sai lapsen. Me olimme kahden, talossa ei ollut ketään muuta. 19 Tuon naisen poika kuoli yöllä, hän oli nukkuessaan tukahduttanut sen. 20 Silloin hän nousi keskellä yötä ja otti poikani minun vierestäni. Minä nukuin, ja niin hän pani lapsen viereensä makaamaan ja asetti kuolleen poikansa minun viereeni. 21 Kun aamulla nousin imettämään poikaani, se oli kuollut. Minä tutkin silloin lapsen tarkoin, eikä se ollut minun synnyttämäni poika!" 22 Toinen nainen sanoi: "Tuo ei ole totta! Minun poikani elää, sinun poikasi kuoli!" Toinen vastasi: "Ei, tuo kuollut on sinun poikasi, minun poikani elää!" Näin he riitelivät kuninkaan edessä. 23 Kuningas sanoi: "Tämä nainen väittää, että elävä poika on hänen ja kuollut tuon toisen. Tämä toinen taas sanoo, ettei se ole totta, kuollut poika on toisen ja elävä hänen." 24 "Hakekaa minulle miekka", kuningas sanoi. Miekka tuotiin kuninkaan eteen. 25 Hän antoi käskyn: "Halkaiskaa elävä lapsi kahtia ja antakaa toinen puoli toiselle, toinen toiselle." 26 Silloin rakkaus lapseen pani elävän pojan äidin puhumaan, ja hän huudahti kuninkaalle: "Herrani! Anna lapsi hänelle, älä anna surmata sitä!" Mutta toinen sanoi: "Ei minulle eikä sinulle. Halkaiskaa vain!" 27 Silloin kuningas lausui: "Antakaa lapsi tuolle, joka ensin puhui, älkää tappako sitä. Hän on lapsen äiti." 28 Kautta koko Israelin levisi tieto tuomiosta, jonka kuningas oli antanut. Kaikki alkoivat kunnioittaa kuningasta, sillä he näkivät nyt, että hän oli saanut Jumalalta viisauden tuomita ja hallita oikein.

Matteus 5:6,7,17-20,38-48

6 Autuaita ne, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano: heidät ravitaan.

7 Autuaita ne, jotka toisia armahtavat: heidät armahdetaan.

 

17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. 18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. 19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. 20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

 

38 "Teille on opetettu: ’Silmä silmästä, hammas hampaasta.’ 39 Mutta minä sanon teille: älkää tehkö pahalle vastarintaa. Jos joku lyö sinua oikealle poskelle, käännä hänelle vasenkin. 40 Jos joku yrittää oikeutta käymällä viedä sinulta paidan, anna hänelle viittasikin. 41  Jos joku vaatii sinut mukaansa virstan matkalle, kulje hänen kanssaan kaksi. 42 Anna sille, joka sinulta pyytää, äläkä käännä selkääsi sille, joka haluaa lainata sinulta.

43 "Teille on opetettu: 'Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihamiestäsi.' 44 Mutta minä sanon teille: rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta, 45 jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia. Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hurskaille kuin jumalattomille. 46  Jos te rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, minkä palkan te siitä ansaitsette? Eivätkö publikaanitkin tee niin? 47 Jos te tervehditte vain ystäviänne, mitä erinomaista siinä on? Eivätkö pakanatkin tee niin? 48 Olkaa siis täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen.

Johannes 8:32-34

32 Te opitte tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita." 33 He vastasivat hänelle: "Me olemme Abrahamin jälkeläisiä, emme me ole koskaan olleet kenenkään orjia. Kuinka voit sanoa, että meistä tulee vapaita?" 34 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja.

Jesaja 32:1-5,15-18 Silloin

1 Tulee aika, jolloin kuningas hallitsee vanhurskaasti ja ruhtinaat hoitavat tehtävänsä oikeuden mukaan.

2 Silloin jokainen heistä on kuin turvapaikka myrskyn tullen, kuin suoja rankkasateen puhjetessa, kuin virvoittava vesi aavikolla, kuin kallionjärkäleen varjo helteen uuvuttamassa maassa.

3 Silloin näkevien silmät eivät ole ummessa ja kuulevien korvat ovat avoinna kuulemaan.

4 Neuvottomien sydän saavuttaa tiedon, sammaltavien kieli oppii puhumaan selkeästi.

5 Enää ei houkkaa sanota kunnian mieheksi eikä lurjusta jalomieliseksi.

 

15 ... Silloin autiomaa muuttuu hedelmätarhaksi ja tarhat ovat laajoja kuin metsät.

16 Silloin autiomaassa asuu oikeus ja vanhurskaudella on majansa hedelmätarhojen keskellä.

17 Ja vanhurskauden hedelmänä on oleva rauha. Siitä kasvaa levollinen luottamus, turvallisuus, joka kestää iäti.

18 Minun kansani saa asua rauhan niityillä, turvallisissa asuinpaikoissa, huolettomilla leposijoilla.


 

Tiede ja terveys sekä avain Raamattuun [Mary Baker Eddy]

430:14-21,22-29

Esitän tässä lukijoilleni jumalallisen Mielen lakia ja aineen ja hygienian oletettuja lakeja havainnollistavan vertauksen, jossa Kristillinen Tiede puolustuspuheellaan parantaa sairaan.

Olettakaa m me mentaalisen tapauksen olevan tutkittavana sillä tavoin, kuin tapauksia tutkitaan tuomioistuimessa. Erästä miestä syytetään maksavaivaan syyllistymisestä.

Henkilökohtainen Aistinta on kantajana. Kuolevainen Ihminen on vastaajana. Väärä Uskomus on Henkilökohtaisen Aistinnan asianajajana. Valamiehistön muodostavat Kuolevaiset Mielet, Aineellinen Lääketiede, Anatomia, Fysiologia, Hypnotismi, Kateus, Ahneus ja Kiittämättömyys. Oikeussali on täynnä kiinnostunutta yleisöä ja Tuomari Lääketiede on puheenjohtajana.

432:15-18

Tuomari kysyy, onko mahdollista, että ihminen tekemällä hyvää lähimmäiselleen voi sairastua, rikkoa lakeja ja ansaita rangaistuksen, ja käskynhaltija Kuolevaisuus vastaa myöntävästi.

433:11-13,25-27,32-7

Valamiehistö saa tällaisissa tapauksissa ottaa huomioon vain Henkilökohtaisen Aistinnan todisteet Kuolevaista Ihmistä vastaan.

Tästä rikoksesta Kuolevainen Ihminen tuomitaan kiduttamalla surmattavaksi. “Olkoon Jumala sielullesi armollinen”, ovat Tuomarin juhlalliset loppusanat.

Mutta katso, Kristus, Totuus, Elämän henki ja Kuolevaisen Ihmisen ystävä, voi avata nuo vankilan ovet selkoselälleen ja päästää vangitun vapaaksi. Jumalallisen Rakkauden siivin tulee pikaviesti: “Viivyttäkää tuomion toimeenpanoa, vanki ei ole syyllinen.” Tyrmistys täyttää vankilan pihan. Jotkut huudahtavat: “Se on vastoin lakia ja oikeutta.” Toiset sanovat: “Kristuksen laki kumoaa meidän lakimme; seuratkaamme Kristusta.”

434:8-14

Pitkän väittelyn ja vastustuksen jälkeen saadaan lupa oikeudenkäyntiin Hengen Tuomioistuimessa, missä Kristillisen Tieteen sallitaan esiintyä onnettoman vangin asianajajana. Todistajat, tuomarit ja valamiehet, jotka olivat edellisessä Erheen Tuomioistuimen oikeudenkäynnissä, kutsutaan nyt Oikeudenmukaisuuden ja ikuisen Totuuden eteen.

437:27-7

Mutta Hengen Korkeimman Oikeuden Tuomari Oikeudenmukaisuus hylkäsi heidän esityksensä sillä perusteella, että epäoikeudenmukainen käytäntö ei ollut sallittua Totuuden tuomioistuimessa, joka on alemman, Erheen Tuomioistuimen, yläpuolella.

Asianajaja Kristillinen Tiede luki sitten ylimmästä lakikirjasta Raamatusta eräitä otteita Ihmisen Oikeuksista ja huomautti, että Raamattu oli suurempi auktoriteetti kuin Blackstone:

Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he.

Katso, minä olen antanut teille vallan tallata.. . kaikkea vihollisen voimaa, eikä mikään ole teitä vahingoittava.

Jos joku pitää minun sanani, hän ei ikinä näe kuolemaa.

440:32-4

Vetoan jumalallisen Hengen oikeudenmukaisiin ja puolueettomiin päätöksiin palauttaa Kuolevaiselle Ihmiselle häneltä riistetyt oikeudet.

 

Tähän päättyi asianajajan puolustuspuhe, ja Korkeimman Oikeuden Presidentti, joka ymmärtää ja tulkitsee kaiken lain ja todistusaineiston, selitti hyväntahtoisesti ja arvokkaasti lakikirjastaan Raamatusta, että jokainen niin sanottu laki, joka ryhtyy rankaisemaan muuta kuin syntiä, on mitätön.

442:6-9,33

Henkisten Aistien Valamiehistö teki heti yksimielisen päätöksen, ja kautta Hengen avaran oikeussalin kuului huuto: Syytön. Silloin vanki nousi uudestisyntyneenä, voimakkaana, vapaana.

Kristilliset Tieteilijät, olkaa itsellenne laki, jotta väärä mentaalinen toiminta ei voisi vahingoittaa teitä nukkuessanne eikä valveilla ollessanne.

22:31-6

Oikeudenmukaisuus vaatii syntisen parannusta. Armo pyyhkii velan pois vain, jos oikeudenmukaisuus sallii sen. Kosto ei ole sallittua. Jos viha vain lepytetään, sitä ei ole hävitetty vaan se kytee edelleen. Viisaus ja Rakkaus saattavat vaatia itsemme uhraamista moneenkin kertaan pelastaakseen meidät synnistä. Yksi uhraus, vaikka suurikin, ei riitä synnin velan maksuun. Sovitus vaatii syntisen taholta jatkuvaa itsensä uhraamista.

390:12-18, 32-2

Anna korkeamman käsityksesi oikeudenmukaisuudesta hävittää niiden kuolevaisten mielipiteiden väärä kehitys joita nimität laiksi, niin sinua ei suljeta sairashuoneeseen eikä panna tautivuoteelle  maksaaksesi viimeisenkin rovon, erheen vaatiman viimeisen rangaistuksen.

Nouse tietoisessa Totuuden hengen voimassa kumoamaan kuolevaisen mielen, myös aineeksi kutsutun, väitteet, jotka kohdistuvat Hengen kaikkivaltiutta vastaan.

280:9-10

Rajallinen uskomus ei voi tehdä oikeutta Totuudelle missään suhteessa.

248:32-35

Antakaamme epäitsekkyyden, hyvyyden, armon, oikeudenmukaisuuden, terveyden, pyhyyden, rakkauden - taivasten valtakunnan - hallita meissä niin synti, sairaus ja kuolema vähenevät, kunnes lopulta katoavat.

595:3 [vain]

MIEKKA. Totuuden perikuva; oikeudenmukaisuus.

538:4-5, 7-10

Totuus on kaksiteräinen miekka, joka suojaa ja opastaa.

Armoa ja oikeudenmukaisuutta säteillen loistaa Totuuden miekka kauas ja osoittaa Totuuden ja erheen, aineellisen ja henkisen — epätodellisen ja todellisen — välisen etäisyyden äärettömän suureksi.

224:29-33

Totuus tuo vapauden perusainekset. Sen lipussa on Sielun innoittama tunnus: "Orjuus on lakkautettu." Jumalan voima tuo vapautuksen vangeille. Mikään voima ei voi vastustaa jumalallista Rakkautta.