Todistuskokous 17.1.2018 – Teema: Sairaanhoito

Raamattu

Jes. 61:1

1 Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, parantamaan ne, joiden mieli on murtunut, julistamaan vangituille vapautusta ja kahlituille kahleitten kirpoamista,

 

Luuk. 10:30-35

30 Jeesus vastasi … näin: "Eräs mies oli matkalla Jerusalemista Jerikoon, kun rosvojoukko yllätti hänet. Rosvot veivät häneltä vaatteetkin päältä ja pieksivät hänet verille. Sitten he lähtivät tiehensä ja jättivät hänet henkihieveriin.  31 Samaa tietä sattui tulemaan pappi, mutta miehen nähdessään hän väisti ja meni ohi.  32 Samoin teki paikalle osunut leeviläinen: kun hän näki miehen, hänkin väisti ja meni ohi.  33 "Mutta sitten tuli samaa tietä muuan samarialainen. Kun hän saapui paikalle ja näki miehen, hänen tuli tätä sääli.  34 Hän meni miehen luo, valeli tämän haavoihin öljyä ja viiniä ja sitoi ne. Sitten hän nosti miehen juhtansa selkään, vei hänet majataloon ja piti hänestä huolta.  35 Seuraavana aamuna hän otti kukkarostaan kaksi denaaria, antoi ne majatalon isännälle ja sanoi: 'Hoida häntä. Jos sinulle koituu enemmän kuluja, minä korvaan ne, kun tulen takaisin.'

 

1. Joh. 3:17

17 Jos joku, jonka toimeentulo on turvattu, näkee veljensä kärsivän puutetta mutta sulkee häneltä sydämensä, kuinka Jumalan rakkaus voisi pysyä hänessä?

 

Joh. 15:12

12 Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä.

 

Gal. 5:22, 23

22 Hengen hedelmää … ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus,

23 lempeys ja itsehillintä. Näitä vastaan ei ole laki.

 

Room. 8:2*    [* Raamattu 1933/38]

2 Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.

 

Fil. 4:13

13 Kestän kaiken hänen avullaan, joka antaa minulle voimaa.

 

Jes. 40:31 kaikki

31 … kaikki, jotka Herraa odottavat, saavat uuden voiman, he kohoavat siivilleen kuin kotkat. He juoksevat eivätkä uuvu, he vaeltavat eivätkä väsy.

 

Matt. 5:13, 14*, 15, 16    [* Raamattu 1933/38]

13 "Te olette maan suola. Mutta jos suola menettää makunsa, millä se saadaan suolaiseksi? Ei se kelpaa enää mihinkään: se heitetään menemään, ja ihmiset tallaavat sen jalkoihinsa.   14 Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä;   15 Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville.   16 Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa.

 

2. Kor. 9:8

8 Hänellä on teille annettavana runsaasti kaikkia lahjoja, niin että teillä on aina kaikki mitä tarvitsette ja voitte tehdä runsaasti kaikkea hyvää.

Tiede ja terveys sekä avain Raamattuun kirjoittanut Mary Baker Eddy

113:6-8   Kristillisen Tieteen elinvoimainen osa, sen sydän ja sielu, on Rakkaus.

 

364:32-7

   Kunpa huolimaton lääkäri, sairaanhoitaja, keittäjä ja töykeä liikeasioissa vieraileva tuntisi potilaan myötä ne okaat, joita hän istuttaa sairaiden ja niiden päänalusiin, jotka taivaallista koti-ikävää tuntien kääntyvät pois maallisista – oi kunpa hän sen tajuaisi! – tämä tieto edistäisi sairaiden paranemista paljon enemmän ja valmistaisi heidän auttajiaan ”yösydännä” kuuluvaan huutoon paremmin kuin kaikki ”Herra, Herra” -huudot!

 

395:17

Pahantuulinen, valitteleva ja vilpillinen henkilö ei sovi sairaanhoitajaksi. Sairaanhoitajan tulee olla iloinen, järjestystä rakastava, täsmällinen, kärsivällinen, täynnä uskoa – vastaanottavainen Totuudelle ja Rakkaudelle.

 

365:33

Kärsivä sydänparka tarvitsee oikeaa ravintoa kuten rauhaa, kärsivällisyyttä koettelemuksissa ja korvaamatonta tunnetta rakkaan Isän hellästä hyvyydestä.

 

366:30

   Jos haluamme avata sairaille heidän vankiloittensa ovet, meidän täytyy ensin oppia sitomaan särjetyt sydämet. Jos haluamme parantaa Hengen kautta, emme saa kätkeä henkisen parantamisen leiviskää sen muodon hikiliinaan emmekä haudata Kristillisen Tieteen moraalia kirjaimen käärinliinaan. Lempeä sana ja potilaan kristillinen rohkaisu, osaaottava kärsivällisyys hänen pelkojensa suhteen ja niiden karkottaminen ovat parempia kuin vuolaiden teorioiden ylenpalttisuus, kaavamaiset lainatut puheet ja perustelujen jakeleminen, sillä nämä ovat vain ivamukailuja aidosta Kristillisestä Tieteestä, joka liekehtii jumalallista Rakkautta.

 

417:5-9

Älä koskaan sano sairaille, että heillä on enemmän rohkeutta kuin voimia. Kerro heille mieluummin, että heidän voimansa on suorassa suhteessa heidän rohkeuteensa.

 

396:5-10

   Vältä puhumasta sairaudesta potilaalle. Älä kysele tarpeettomasti potilaan voinnista tai sairaudesta. Älä pelästytä potilasta masentavilla toipumista koskevilla huomautuksilla äläkä kiinnitä huomiota joihinkin oireisiin selittäen ne epäsuotuisiksi, vältä mainitsemasta sairauden nimeä.

 

519:27

   Jumala lepää toiminnassa. Antaminen ei ole köyhdyttänyt eikä voi köyhdyttää jumalallista Mieltä. Jumalallisen Tieteen käsityksen mukaan ei tämän Mielen toiminta johda uupumukseen. Syvällisintä ja suloisinta lepoa, myös inhimilliseltä kannalta katsottuna, on pyhä työ.

 

234:5

   Kaikki, mikä innoittaa viisaudella, Totuudella tai Rakkaudella – olkoonpa se laulua, saarnaa tai Tiedettä – siunaa ihmisperhettä Kristuksen pöydältä tulevilla elähdyttävillä muruilla, ravitsee nälkäiset ja antaa elävää vettä janoaville.

 

367:17

   Kristillisellä Tieteilijällä on meidän aikanamme se asema, josta Jeesus puhui opetuslapsilleen sanoessaan: ”Te olette maan suola.” ”Te olette maailman valkeus. Ei voi ylhäällä vuorella oleva kaupunki olla kätkössä.” Valvokaamme, ahkeroikaamme ja rukoilkaamme, ettei tämä suola menettäisi suolaisuuttaan ja ettei tämä valo jäisi kätköön vaan loistaisi yhä kirkkaammin, kunnes hehkuu keskipäivän loistossaan.