24.10.2015

Aihe: Kuolema ei ole ongelman ratkaisija

Raamattu (1992)

1)  San. 14:12

12 Moni luulee omaa tietään oikeaksi, vaikka se on kuoleman tie.

2)  Ps. 27:14* (Raamattu 1933/38)

14 Odota Herraa. Ole luja, ja vahva olkoon sinun sydämesi. Odota Herraa.

3)  1. Kun. 19:1-8

1 Ahab kertoi Isebelille kaiken, mitä Elia oli tehnyt, myös sen, kuinka hän oli miekalla surmannut kaikki Baalin profeetat.

2 Silloin Isebel lähetti sananviejän Elian luo ja käski hänen sanoa: "Kohdatkoon minua jumalten viha nyt ja aina, ellen huomenna tähän aikaan ole tehnyt sinulle samaa, minkä sinä olet tehnyt heille!"

3 Elia pelästyi ja lähti pakoon pelastaakseen henkensä. Hän tuli Beersebaan, joka oli Juudan alueella, ja jätti palveluspoikansa sinne.

4 Itse hän meni autiomaahan päivänmatkan päähän. Hän istuutui kinsteripensaan juurelle ja toivoi itselleen kuolemaa. Hän sanoi: "Jo riittää, Herra! Ota minun henkeni. En minä ole esi-isiäni parempi."

5 Hän paneutui makuulle ja nukkui kinsteripensaan alla, kunnes enkeli kosketti häntä ja sanoi hänelle: "Nouse ja syö!"

6 Hän katsahti ympärilleen, ja hänen pääpuolessaan oli kivillä paistettu leipä ja vesiruukku. Hän söi ja joi ja asettui taas makuulle.

7 Mutta Herran enkeli tuli uudelleen, kosketti häntä ja sanoi: "Nouse ja syö, muutoin matka käy sinulle liian raskaaksi."

8 Hän nousi jalkeille ja söi ja joi. Ruoka antoi hänelle voimaa kulkea neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä, kunnes hän tuli Horebille, Jumalan vuorelle.

4)  Ilm. 21:7* (Raamattu 1933/38)

7 Joka voittaa, on tämän perivä, ja minä olen oleva hänen Jumalansa, ja hän on oleva minun poikani.

 

Tiede ja terveys sekä avain Raamattuun (Mary Baker Eddy)

1)  203:26–27, 33–35

Kuolema ei ole askelma Elämään, kuolemattomuuteen ja autuuteen.

    Jumala, jumalallinen hyvä, ei tapa ihmistä antaakseen hänelle ikuisen Elämän, sillä Jumala yksin on ihmisen elämä.

2)  290:17–28

    Jos kuolemaksi sanottu muutos hävittäisi uskon syntiin, sairauteen ja kuolemaan, saavutettaisiin onni poismenon hetkellä ja se kestäisi ikuisesti; mutta näin ei asia ole. Täydellisyyden saavutamme vain tulemalla täydellisiksi. Väärintekijät ovat väärintekijöitä edelleenkin, kunnes jumalallisessa Tieteessä Kristus, Totuus, poistaa kaiken tietämättömyyden ja synnin.

    Synti ja erhe, joiden vallassa olemme kuoleman hetkellä, eivät lakkaa sillä hetkellä vaan jatkuvat näiden erheiden kuolemaan asti. Ollakseen täysin henkinen ihmisen täytyy olla synnitön, ja sellaiseksi hän tulee vasta saavuttaessaan täydellisyyden.

3)  76:24–29, 32

    Synnitön ilo – Elämän täydellinen sopusointu ja kuolemattomuus, johon sisältyy rajaton jumalallinen kauneus ja hyvyys vailla ainuttakaan ruumiillista nautintoa tai tuskaa – muodostaa ainoan todellisen, häviämättömän ihmisen, jonka oleminen on henkistä.

Kuolema ei voi jouduttaa tätä olemassaolon tilaa, sillä meidän täytyy voittaa kuolema, ei alistua siihen, ennen kuin kuolemattomuus ilmenee.

4)       253:34–6

    Jumalallinen vaatimus ”Olkaa siis te täydelliset” on tieteellinen, ja täydellisyyteen johtavat inhimilliset askeleet ovat välttämättömiä. Johdonmukaisia ovat ne, jotka valvoen ja rukoillen ”juoksevat eivätkä näänny . . . vaeltavat eivätkä väsy”, jotka omaksuvat hyvän nopeasti ja pysyvät kannassaan tai lähestyvät hiljalleen päämäärää eivätkä lannistu.