Aihe: Hyvä puu tekee hyviä hedelmiä

Keskiviikko 3.10.2018

 

Raamattu

 

1)                                   Matt 19: 16, 17

16 Ja katso, eräs mies tuli ja sanoi hänelle: "Opettaja, mitä hyvää minun pitää tekemän, että minä saisin iankaikkisen elämän?"

17 Niin hän sanoi hänelle: "Miksi kysyt minulta, mikä on hyvää? On ainoastaan yksi, joka on hyvä. Mutta jos tahdot päästä elämään sisälle, niin pidä käskyt."

 

2)                                   Matt 12: 33

33 Joko tehkää puu hyväksi ja sen hedelmä hyväksi, tahi tehkää puu huonoksi ja sen hedelmä huonoksi; sillä hedelmästä puu tunnetaan.

 

3)                                   Hepr 4: 12, 13

12 Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija;

13 eikä mikään luotu ole hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili.

 

4)                                   Matt 7: 1, 2

1 "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi;

2 sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan.

 

5)                                   Ef 6: 1118

11 Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

12 Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.

13 Sen tähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä.

14 Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska,

15 ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.

16 Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet,

 

6)                                   Matt 10: 40 – 42

40 Joka ottaa tykönsä teidät, se ottaa tykönsä minut; ja joka ottaa minut tykönsä, ottaa tykönsä hänet, joka on minut lähettänyt.

41 Joka profeetan ottaa tykönsä profeetan nimen tähden, saa profeetan palkan; ja joka vanhurskaan ottaa tykönsä vanhurskaan nimen tähden, saa vanhurskaan palkan.

42 Ja kuka hyvänsä antaa yhdelle näistä pienistä maljallisen kylmää vettä, hänen juodaksensa, opetuslapsen nimen tähden, totisesti minä sanon teille: hän ei jää palkkaansa vaille."

 


 

 

Tiede ja terveys sekä avain Raamattuun (Mary Baker Eddy)

 

1)   224: 2225, 29 (vain), 32-33

   Korkeampi ja käytännöllisempi kristillisyys, joka ilmentää oikeudenmukaisuutta ja täyttää kuolevaisten tarpeet niin sairauden kuin terveydenkin aikana, seisoo aikamme ovella ja kolkuttaa päästäkseen sisään.

   Totuus tuo vapauden perusainekset.

Mikään voima ei voi vastustaa jumalallista Rakkautta.

 

2)   436: 1114

   Panemalla henkensä alttiiksi hyvän työn vuoksi Kuolevaisen Ihmisen tulisi löytää se jälleen. Sellaisilla teoilla on oma oikeutuksensa ja ne ovat Korkeimman suojeluksessa.

 

3)   442: 3

   Meidän asetuksemme ovat henkisiä, Hallituksemme on jumalallinen. ”Eikö kaiken maan Tuomari tekisi oikeutta?”

 

4)   393: 1419

   Nouse Hengen voimassa vastustamaan kaikkea, mikä poikkeaa hyvästä. Jumala on antanut ihmiselle kyvyn tähän, eikä mikään voi tehdä tyhjäksi ihmiselle jumalallisesti suotua kykyä ja voimaa.

   Ymmärrä järkkymättä, että jumalallinen Mieli hallitsee ja että Tieteessä ihminen kuvastaa Jumalan hallintaa.

 

5)   32: 23

   Jeesus rukoili; hän vetäytyi pois aineellisista aisteista virvoittaakseen sydäntään kirkkaammilla, henkisillä näkymillä.