Reading for Wednesday Testimony Meeting, 20.4.2016 (Finnish)       

Teema: Enkelit

Raamattu

1.Moos 32:25 Jaakob, 26-30*, 31

25 … Jaakob itse jäi toiselle rannalle. Siellä muuan mies paini hänen kanssaan aamunsarastukseen saakka.   26 Ja kun mies huomasi, ettei hän häntä voittanut, iski hän häntä lonkkaluuhun, niin että Jaakobin lonkka nyrjähti hänen painiskellessaan hänen kanssaan.   27 Ja mies sanoi: "Päästä minut, sillä päivä koittaa". Mutta hän vastasi: "En päästä sinua, ellet siunaa minua".   28 Ja hän sanoi hänelle: "Mikä sinun nimesi on?" Hän vastasi: "Jaakob".   29 Silloin hän sanoi: "Sinun nimesi älköön enää olko Jaakob, vaan Israel, sillä sinä olet taistellut Jumalan ja ihmisten kanssa ja olet voittanut".   30 Ja Jaakob kysyi ja sanoi: "Ilmoita nimesi". Hän vastasi: "Miksi kysyt minun nimeäni?" Ja hän siunasi hänet siinä.   31  Jaakob antoi paikalle nimeksi Penuel. Hän sanoi: "Minä olen nähnyt Jumalan kasvoista kasvoihin, ja silti olen elossa."

Ps. 91:1-4, 9-11

1 Se, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa,   2 sanoo näin: "Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan."   3 Herra pelastaa sinut linnustajan ansasta ja pahan sanan vallasta.   4 Hän levittää siipensä yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla. Hänen uskollisuutensa on sinulle muuri ja kilpi.   9 Sinun turvanasi on Herra, sinun kotisi on Korkeimman suojassa.   10 Onnettomuus ei sinuun iske, mikään vitsaus ei uhkaa sinun majaasi.   11 Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet,

 

Tiede ja terveys, sekä avain Raamattuun, jonka on kirjoittanut Mary Baker Eddy

581:6

    ENKELIT. Ihmiselle tulevia Jumalan ajatuksia; henkistä tajuamista, puhdasta ja täydellistä; hyvyyden, puhtauden ja kuolemattomuuden innoitus, joka vaikuttaa kaikkea pahaa, aistillisuutta ja kuolevaisuutta vastaan.

174:10-15

    Aineellisten näkökantojen yläpuolelle kohoavat ajatuksen askeleet ovat hitaita ja tietävät vaeltajalle pitkää yötä, mutta Hänen läsnäolonsa enkelit — henkiset oivallukset, jotka kertovat meille, milloin ”yö on pitkälle kulunut, ja päivä on lähellä” — ovat suojelijoitamme synkeydessä.

308:17

    Jaakob oli yksin ja paini erheen kanssa — taisteli sen kuolevaisen käsityksen kanssa, että elämä, substanssi ja äly ovat aineessa ja sen valheellisissa nautinnoissa ja tuskissa — kun enkeli, sanoma Totuudelta ja Rakkaudelta, ilmestyi hänelle ja löi hänen erheensä lonkkaan eli voimaan, kunnes hän näki sen epätodellisuuden; ja Totuus, jonka hän tämän avulla oppi ymmärtämään, antoi hänelle henkistä lujuutta tässä jumalallisen Tieteen Penuelissa. Sitten sanoi henkinen ilosanoman tuoja: ”Päästä minut, sillä päivä koittaa” eli Totuuden ja Rakkauden valo sarastaa sinulle. Mutta havaitessaan erheensä ja avun tarpeensa patriarkka ei hellittänyt otettaan tästä ihanasta valosta, ennen kuin hänen luonteensa oli muuttunut. Kun Jaakobilta kysyttiin: ”Mikä sinun nimesi on?” hän vastasi heti; ja sitten hänen nimensä muutettiin Israeliksi, sillä ”kuin ruhtinas” hän oli ”taistellut Jumalan ja ihmisten kanssa ja . . . voittanut”. Sitten Jaakob pyysi vapauttajaltaan: ”Ilmoita nimesi”, mutta tämä vastaus evättiin häneltä, sillä viestintuoja ei ollut ruumiillinen olento vaan ihmiselle suotua nimetöntä, ruumiitonta, jumalallista Rakkautta joka, käyttääksemme psalminkirjoittajan sanoja, virvoitti hänen Sielunsa — antoi hänelle olemassaolon henkisen tajuamisen ja nuhteli hänen aineellista käsitystään.

548:9

    Kuinka vähän valoa tai lämpöä maa saakaan, kun pilvet peittävät auringon kasvot! Samoin voidaan Kristillinen Tiedekin havaita vain ruumiillisten aistimusten pilvien hälvetessä. Maa ei voi tarjota paljon valoa tai iloa kuolevaisille, ennen kuin Elämä opitaan ymmärtämään henkisesti. Jokainen kuolevaisen erheen tuska edistää erheen itsetuhoa ja auttaa meitä käsittämään kuolematonta Totuutta. Tätä on se hetkestä hetkeen jatkuva uusi syntyminen, jossa ihminen saa pitää vieraanaan enkeleitä, Jumalan oikeita ideoita, olemisen henkistä tajuamista.

78:28

    Henki siunaa ihmistä, mutta ihminen ei ”tiedä, mistä se tulee”. Se parantaa sairaat, tuo lohdutuksen murheellisille ja saa syntiset parannukseen. Näin vaikuttaa maailmankaikkeuden ainoa Jumala, näkymätön hyvä, joka asuu ikuisessa Tieteessä.